Home Kelab ICT

PUSAT AKSES SEKOLAH

Pusat Akses Sekolah

Kewujudan Pusat Akses Sekolah dapat meningkatkan kemahiran pelajar dalam mencapai maklumat, selain itu pelajar boleh miningkatkan penguasaan dan penggunaan kemahiran ICT untuk proses pembelajaran. Ini membolehkan pelajar melaksanakan pembelajaran kendiri, terarah kendiri dan akses kendiri dengan lebih berkesan.

Ianya merupakan satu bentuk sokongan kepada proses pengajaran dan pembelajaran dan membolehkan warga sekolah khasnya pelajar mendapatkan maklumat dan berkomunikasi melalui penggunaan teknologi maklumat. Penggunaan pusat akses sekolah boleh berlaku pada bila bila masa, pelajar boleh menggunakan kemudahan ini pada waktu terluang mereka dan guru bertindak sebagai pemudah cara dengan membuat pemantauan dari masa ke semasa. Dengan ini dapat memenuhi gaya pembelajaran pelajar yang pelbagai dan mempertingkatkan mutu pendidikan ke arah pembentukan masyarakat celik maklumat dan berdaya maju menerusi pendididkan sepanjang hayat.

Carian

Waktu Solat